Ahdistunut sukupolvi

60,00 

Jonathan Haidt

Ahdistunut sukupolvi, Kuinka älypuhelimeen perustuva lapsuus on aiheuttanut mielenterveyden häiriöiden epidemian

Ovh. 60,00 €

Suom. Kimmo Pietiläinen

ISBN 978-7367-37-7

n. 400 sivua

Tuotetunnus (SKU): 9787367377 Osastot: , ,

Tässä maailmanlaajuisessa menestysteoksessa Jonathan Haidt esittelee, kuinka lasten ja nuorten ahdistuneisuus- ja masennustapaukset ovat moninkertaistuneet samanaikaisesti monissa maissa. On syntynyt nuorten mielenterveyshäiriöiden epidemia.

Tämän jälkeen hän kertoo, miten lapsen tulee kasvaa kehittyäkseen menestyväksi aikuiseksi. Olennaisinta on leikkiin perustuva lapsuus.

Leikkiin perustuva lapsuus alkoi heiketä jo 1980-luvulla erilaisten viihdykkeiden lisääntyessä ja vanhempien suojatessa lapsiaan yhä enemmän.

2010-luvun alussa ”puhelimeen perustuva lapsuus” syrjäytti aikaisemman kasvatuksen. Lapsuus johdottui uudelleen ennen kaikkea koukuttavien älypuhelinten ja sosiaalisen median seurauksena. Ne aiheuttivat lapsissa ja murrosikäisissä univajetta, henkilökohtaisten kontaktien vähenemistä ja heikkenemistä, addiktiota, itsensä vertailua muihin, eristyneisyyttä, perfektionismia ja paljon muuta.

Nykyisen sukupolven lapset ja murrosikäiset kasvoivat erilaisiksi kuin aikaisemmin. Ennen kaikkea heidän ahdistuneisuutensa ja masennuksensa laajeni epidemiaksi. Heistä tuli Ahdistunut sukupolvi.

Lopuksi kirjassa hahmotellaan, miten epidemiaa vastaan voidaan taistella ja miten lapset voidaan auttaa kasvamaan leikkiin perustuvassa maailmassa.

Jonathan Haidt on maineikas New York Universityssa työskentelevä sosiaalipsykologi.

Ilmestyy toukokuun alussa.

Saatat myös pitää...