Ajattelu nopeasti ja hitaasti

50,00 

Daniel Kahneman, Ajattelu, Nopeasti ja hitaasti
Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-55-1
Kirjastoluokka 14.13
Sivumäärä 571 sivua
Painovuosi 2012
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697551 Osastot: , , ,

Tässä uusia uria mielen toimintaan avaavassa teoksessa Daniel Kahneman selittää ajatteluamme ohjaavat kaksi järjestelmää.

Järjestelmä 1 on nopea, intuitiivinen ja emotionaalinen.

järjestelmä 2 on hitaampi, harkitsevampi ja loogisempi.

Kahneman paljastaa nopean ajattelun ihmeelliset kyvyt, mutta myös sen puutteet ja vinoumat, ja kertoo, miten laajasti intuitiiviset vaikutelmat ohjaavat ajatteluamme ja käyttäytymistämme.

Kun ymmärrämme, miten nämä kaksi järjestelmää vaikuttavat arvioihimme ja päätöksiimme, saamme paremman otteen siitä, miten esimerkiksi tappion välttely ja liiallinen itseluottamus vaikuttavat yrityksen strategioihin, millaisia ovat asianmukaisen kehystämisen riskit kotona ja työssä, miten vaikeaa on ennustaa, mikä tekee meistä onnellisia tulevaisuudessa, millaisia ovat kognitiivisten vinoutumien syvälliset vaikutukset esimerkiksi pörssikaupassa ja loman suunnittelussa.

Ajattelu, nopeasti ja hitaasti tuo uuden ulottuvuuden tapaamme ajatella päätöksentekoa ja arviointia.

Daniel Kahneman on merkittävimpiä eläviä kokeellisia psykologeja. Hänen työnsä on haastanut arvioinnin ja päätöksenteon rationaalisen mallin. Hänen tutkimuksensa ulottuvat taloustieteestä lääketieteeseen ja politiikan tutkimukseen ja niillä on ollut laaja vaikutus näillä aloilla tehtäviä päätöksiä koskeviin käsityksiin. Kahneman on saanut taloustieteen Nobelin-palkinnon käyttäytymistaloustieteen syntyyn johtavasta työstään.

Saatat myös pitää...