Filosofinen vauva

40,00 

Alison Gopnik, Filosofinen vauva, Mitä lasten mieli kertoo totuudesta, rakkaudesta ja elämän tarkoituksesta
Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-29-2
Kirjastoluokka 14.61
Sivumäärä 261 sivua
Painovuosi 2010
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697292 Osastot: ,

Useimmille lapsen saaminen on elämän syvällisin, voimakkain ja kiehtovin tapahtuma.

Nyt myös tiedemiehet ja filosofit alkavat arvostaa vauvoja.

Viime vuosikymmenen mittaan käsitykset vastasyntyneistä ja pikkulapsista ovat mullistuneet. Aikaisemmin tutkijat uskoivat, että vauvat olivat irrationaalisia ja että heidän ajattelunsa ja kokemuksensa olivat vähäiset. Viime aikoina on havaittu, että lapset oppivat enemmän, luovat enemmän, välittävät enemmän ja kokevat enemmän kuin aikaisemmin edes kuviteltiin.

On myös hyvät syyt uskoa, että pikkulapset ovat oikeastaan nokkelampia, syvämietteisempiä ja jopa tietoisempia kuin aikuiset.

Uusi tieto saattaa vastata joihinkin ikiaikaisiin ja syvällisiin kysymyksiin ihmisenä olemisen merkityksestä. Rakkauden ja moraalin perusta vahvistuu, kun vauva tuijottaa lumoutuneena äitinsä kasvoja. Taaperon loputon tutkimusmatka on tieteellisen keksimisen lähtökohta. Kolmivuotiaan hurja mielikuvitus selittää, miten kuvittelemme tulevaisuuden, kirjoitamme romaanin ja keksimme uusia teknologioita.

Alison Gopnik on johtava lasten kehityksen psykologi ja filosofi. Tässä kirjassa hän selittää mullistavia uusia psykologisia, neurotieteellisiä ja filosofisia löydöksiä ja niiden vaikutuksia ajatuksiimme erittäin nuorista lapsista. Ne ovat muuttamassa käsityksiämme siitä, miten pikkulapset näkevät maailman, ja se puolestaan johtaa siihen, että arvostamme vanhemman rooliamme yhä syvällisemmin.