Kriisitaloustiede

40,00 

Nouriel Roubini, Stephen Mihm, Kriisitaloustiede
Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-39-1
Kirjastoluokka 36
Sivumäärä 392 sivua
Painovuosi 2010
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697391 Osasto:

Tohtori Tuhona tunnettu taloustieteilijä Nouriel Roubini hämmästytti kollegansa ja rahoitusyhteisön ennustamalla melko yksityiskohtaisesti viime aikojen rahoituskriisin selvästi ennen sen toteutumista.

Ammattikunnastaan poiketen Roubini ei pidä taloudellisia katastrofeja poikkeuksina, kerran elämässä -tapahtumina, joilla ei ole selkeää syytä. Tutkijan urallaan hän on todennut, että ne ovat sekä todennäköisiä että ennustettavia. Hänen ankara päätelmänsä on, että rahoitusjärjestelmät ovat luontojaan epävakaita ja taipuvaisia romahtamaan.

Rahoituksen historia suorastaan pursuaa katastrofeja ja monilla aikaisemmilla mullistuksilla oli samoja piirteitä kuin viime aikojen romahduksella. Näiden ominaisuuksien perusteella Roubini ja hänen kirjoittajakumppaninsa Stephen Mihm osoittavat, miten tunnistamme ja hallitsemme globaalin rahoitusjärjestelmän luontaisen epävakauden, miten paljastamme sen kuumat pisteet, miten opimme aikaisemmista ”järjettömän riemumielen” ajoista, miten selvitämme kriisin globaalin tarttumisen kulun ja miten suunnittelemme lähitulevaisuuden varalle.

Mikä tärkeintä, Kriisitaloustiede selittää, miten talous selviää nykyisestä sotkusta ja välttää vastaavat tapahtumat tulevaisuudessa.