Miksi valita tämä kirja?

40,00 

Read Montague, Miksi valita tämä kirja? Miten teemme päätöksiä

Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-14-8
Kirjastoluokka 14.1
Sivumäärä 304 sivua
Painovuosi 2008
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697148 Osastot: , ,

Tulit näille sivuille ja aloit lukea tätä tekstiä. Teit valinnan, joka maksaa sinulle aikaa ja energiaa. Miksi?

Miksi valita tämä kirja? kertoo viimeisimmän aivotutkimuksen perusteella monista muistakin merkittävistä arkisista päätöksistä. Miten oikeastaan päätämme?

Päätökset perustuvat arvoihin, jotka esitetään aivoissa viime kädessä molekyylien mittakaavassa. Aivotoiminnan yksityiskohdat ratkaisevat tavan, jolla valitsemme virvoitusjuoman tai reagoimme väkivaltaisesti ja ne vaikuttavat romanttisiin, eettisiin ja taloudellisiin ratkaisuihimme.

Read Montague purkaa aivojen päätöksenteon perusosikseen ja kuvaa miten ne toimivat kuin hidas, pieni, sumea ja halpa tietokone. Hän näyttää, miten päätöksenteko alkoi ruoasta, vedestä ja seksistä ja miten nämä perusasiat ovat ihmisessä johtaneet omaa elämäänsä eläviin ajatuksiin.

Montague esittelee kiehtovat vapaata tahtoa luotaavat kokeensa. Ennen kaikkea hän selittää, miten aivoihimme rakentunut arvojärjestelmä säätelee ajatuksia, jotta voisimme tehdä hyviä päätöksiä — ja miten tämän fyysisen järjestelmän toimintahäiriöt aiheuttavat huonoja päätöksiä, addiktioita, mielisairautta ja jopa suurta taloudellista tuhoa.

Read Montague on neurotieteen ja psykiatrian professori Baylor College of Medicinessä, Houstonissa, Teksasissa, ja tässä kirjassa esitellyn uuden, laskennallinen neurotiede –nimisen alan pioneereja.