Missiotalous

40,00 

Mariana Mazzucato

Missiotalous, Opas kapitalismin muuttamiseen kuuhankkeilla

Suomentanut Juha Pietiläinen.

ISBN 978-952-7367-17-9.

235 sivua.

Kirjastoluokka 36.

40,00 €

Tuotetunnus (SKU): 9789527367179 Osasto:

Ihmiskunnalla on edessään viheliäisiä ongelmia, kuten ilmastonmuutos ja elonkirjon häviäminen. Kuinka ne voidaan ratkaista kestävästi ja kaikkia hyödyttävällä tavalla?

Tässä teoksessa Mazzucato esittää ratkaisuksi samaa kunniahimoisuutta kuin Yhdysvaltain kuuhankkeessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori onnistuivat suuren mittakaavan yhteistyössä. Samalla ne onnistuivat tuottamaan mittavia yhteiskunnallisia ja taloudellisia seurannaisvaikutuksia. Onnistuminen edellyttää kuitenkin julkisen sektorin tehtävän arvioimista uudelleen.

Erityisesti on ymmärrettävä sen keskeinen osa arvon luomisessa. Valtion on otettava pelkkien markkinahäiriöiden korjaajan sijaan aktiivinen rooli markkinoiden muovaajana ja luojana, ja tämä tapahtuu valtion asettamien kunnianhimoisten missioiden kautta.

Maailman vaikutusvaltaisimpiin taloustieteilijöihin lukeutuvan Mariana Mazzucaton ajatukset ovat keskeisiä mm. EU:n, Englannin, Yhdysvaltojen ja Suomen innovaatio- ja teollisuuspolitiikassa. Tässä kirjassa Mazzucato avaa ajatteluaan ja selittää, kuinka sitä sovelletaan missiosuuntautuneen politiikan toteuttamiseen

Terra Cognita on julkaissut Mazzucatolta aiemmin kirjat Arvo ja Yrittäjähenkinen valtio.

 

Saatat myös pitää...