Perheen synty

50,00 

Heikki Sarmaja

Perheen synty, Edvard Westermarckin ja ihmisluonnon jäljillä

512 sivua.

ISBN 978-952-7367-05-6

KL 30.

Tuotetunnus (SKU): 9789527367056 Osastot: , ,

Kaikkien ihmisten sisimmässä on valmiudet muodostaa parisuhteita ja rakastaa toista ihmistä elämänkumppanina. Ovatko siihen liittyvät tunteet kulttuurimme tuotteita vai seuraus myötäsyntyisestä taipumuksesta? Kokevatko kaikki maailman ihmiset samoja tunteita? Tämä kiista on vellonut tieteessä ja politiikassa jo pitkään.

Edvard Westermarck (1862–1939) on luultavasti kaikkien aikojen merkittävin suomalainen tieteilijä. Hänen mukaansa luonnonvalinta on varustanut ihmismielen erityisillä perhettä rakentavilla tunteilla yhteisten jälkeläisten hoitamista varten. Hänen yli satavuotiaan teoriansa ydin on täysin nykyisen evoluutiobiologian ja -psykologian mukainen.

Sosiologi Heikki Sarmaja tarkastelee tässä kirjassa Westermarckin työtä ja ajatuksia sekä historiallisessa että nykytieteen valossa. Samalla hän tarjoaa kiehtovan näkökulman yhteen viime aikojen tärkeimmistä tieteellisen paradigman muutoksista, kun biologiset näkökulmat ovat alkaneet jälleen yleistyä ihmistieteissä.

Jos olet aivan varma, että jossain maailmassa on tai on ollut kulttuureja, joissa ihmiset eivät tunne rakastumista ja mustasukkaisuutta, tämä kirja tuskin on sinulle. Kaikille teille myötäsyntyisellä tavalla rakastuneille, asiasta epävarmoille tai yleensä tiedonhaluisille kirja tarjoaa löytöretken perhetunteiden alkuperään ja vaikutuksiin.

Edvard Westermarck

Edvard Westermarck Marokossa 1907–1909. Taustalla Sidi Abdesslam el-Baqqali. Kuva: Åbo Akademin kuvakokoelmat.

Saatat myös pitää...