Rakkauden evoluutio

40,00 

Osmo Tammisalo, Rakkauden evoluutio, Ihmisen parinvalinnan biologiaa
ISBN 952-5202-89-5
Kirjastoluokka 59.1
Sivumäärä 499 sivua
Painovuosi 2005
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9525202895 Osasto:

Ihmislajille on tyypillistä, että koiras ja naaras osallistuvat jälkeläisten hoitoon. Tämä nisäkäsmaailmassa harvinainen piirre tekee parinvalinnastamme erittäin vaikeaa, mutta myös erittäin monivivahteista. Molemmat sukupuolet ovat hyvin valikoivia ja he myös haluavat hieman eri asioita.

Suuret tunteet ovat luonnonvalinnassa kehittyneet parinvalintaan liittyvien ongelmien ratkaisuun. Rakastumisen tehtävä on synnyttää parisuhde ja mustasukkaisuuden tehtävä on pitää se koossa. Myös seksuaalisella inholla ja häveliäisyydellä on tärkeät tehtävänsä ihmisen parinvalinnassa.

Rakkauden evoluutiossa Osmo Tammisalo esittelee rakkauden modernit biologiset perusteet, jotka poikkeavat perinteisistä vakiintuneista käsitteistä osittain jyrkästi. Hän tarkastelee uusien käsitysten perusteella parinvalinnassa olennaisia tunteita, mutta myös siihen vaikuttavia fyysisiä ominaisuuksia. Mikä on ihmisnaaraan rintojen merkitys? Entä ihmiskoiraan pituuden ja varakkuuden

Rakkauden evoluutio tarttuu myös rakkauden kiistanalaisempiin puoliin, raiskaukseen ja seksuaalisiin vähemmistöihin liittyviin kiistoihin ja se tarkastelee muun muassa sukupuolitautien merkitystä.