Viides ihme

31,50 

Paul Davies, Viides ihme, Elämän syntyä etsimässä.

Suomentanut Kimmo Pietiläinen.

Tuotetunnus (SKU) 9525202380

Tuotetunnus (SKU): 9525202380 Osasto:

Missä ja miten elämä alkoi? Oliko se kemiallinen oikku ja esiintyykö elämää vain Maassa, vai onko se bioystävällisen, elämää suosivan maailmankaikkeuden hedelmä?
Fyysikko Paul Davies tarttuu tähän suureen mysteeriin. Hän esittelee viime vuosien hämmästyttäviä uusia elämää koskevia löytöjä, muun muassa syvällä maanpinnan alapuolella elävät eliöt ja mahdollisesti meteoriiteissa toisilta planeetoilta matkustanutta elämää.
Nämä löydöt ovat antaneet uusia ulottuvuuksia elämän syntyä koskeville ajatuksille ja Davies näyttää, miten ne vaikuttavat käsitykseemme elämän alkuperästä.
Lisäksi Davies tarttuu uusien löytöjen perusteella vieläkin suurempaan kysymykseen: Mitä elämä oikeastaan on? Se osoittautuu informaatiota käsitteleväksi järjestelmäksi, jolla on syvällinen matemaattinen koodi. Niinpä elämän salaisuus ei ole hienostuneissa kemiallisissa yhdisteissä, vaan informaatioon perustuvassa monimutkaisuudessa.
Tämän perusteella ikiaikaiset kysymykset saavat moderneja piirteitä: keitä olemme ja mikä on paikkamme maailmankaikkeudessa?