Ilmainen

40,00 

Chris Anderson, Ilmainen, Radikaalin hinnan tulevaisuus
Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-26-1
Kirjastoluokka 36
Sivumäärä 278 sivua
Painovuosi 2009
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697261 Osastot: ,

Chris Anderson toteaa tässä ajatuksia herättävässä kirjassa, että digitaalisilla markkinoilla nolla on tehokkain hinta. On annettava jotakin ilmaiseksi, jotta voitaisiin hankkia rahaa jollakin muulla.

On syntymässä ilmaistalous, joka perustuu aineettoman lahjoittamisen ja myymisen yhdistämiseen. Ilmainen on mullistamassa tapamme käydä kauppaa.

Ilmainen kuvaa, miten digitaalisen maailman uusien tekniikoiden ansiosta informaation monistamisen, tallentamisen ja välittämisen kustannukset ovat laskeneet nopeasti niin lähelle nollaa, että niiden hinnalla ei enää ole väliä. Ne pyöristetään nollaan eli ilmaiseen.

Uudet mahdollisuudet ovat johtaneet avoimen lähdekoodin, Googlen ja piratismin kaltaisiin ilmiöihin. Monet aikaisemmin kannattavat alat ovat loppumassa ja monet muut ovat suuren mullistuksen partaalla. On aika kehittää ilmaiseen perustuvaa liiketoimintaa.

Chris Anderson on Wired-lehden päätoimittaja. Verkkokaupan tulevaisuutta kuvaava Pitkä häntä on hänen aikaisemmin suomeksi ilmestynyt kirjansa.