fbpx
0
Uutiset

Terra Cognitan uutuudet kevät 2022

Terra Cognitan uutuudet kevät 2022

Terra Cognita Oy:n 24. toimintavuosi jatkuu. Alusta lähtien Terra Cognita on julkaissut korkealuokkaista, yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita esittelevää tietokirjallisuutta.

Terra Cognitan kevään 2022 ohjelma jatkaa tätä linjaa.

Tänä keväänä Terra Cognita julkaisee kaksi uutta kirjaa, jotka pureutuvat aikamme keskeisiin taloudellisiin kysymyksiin.

LISÄTIETOJA:
Juha Pietiläinen
juha.pietilainen@terracognita.fi
050 5477034

Eswar S. Prasad, Rahan tulevaisuus kansiEswar S. Prasad, Rahan tulevaisuus, Miten digitaalinen mullistus muuttaa valuuttoja ja rahoitusta
Suomentanut Kimmo Pietiläinen, ISBN 978-952-7367-18-6, 520 sivua, 60,00 €.

Rahoituksen mullistus on alkamassa ja jo nyt maksamme laskumme tietokoneella tai puhelinta heilauttamalla. Raha on digitalisoitu ja käteisen käyttö on loppumassa.

Se on kuitenkin vasta mullistuksen alku. Eri puolilla maailmaa keskuspankit ja valtiot kokeilevat huomattavia uusia rahoitusteknologian mahdollisuuksia.

Kryptovaluuttojen synnyn seurauksena keskuspankit suunnittelevat omia digitaalisia vakaavaluuttojaan.

Suuret yritykset laskevat liikkeeseen omia kryptovaluuttojaan, jotka saattavat nousta keskupankkien valuuttojen rinnalle tai jopa syrjäyttää ne joissakin maissa.

Rahan tulevaisuus tulevaisuus esittelee näiden uusien teknologioiden nykyisen tilan ja pohtii niiden mahdollisia vaikutuksia sekä miten rahan käsite saattaa muuttua vaihdon välineenä ja arvon säilyttäjänä. Hän kertoo myös, miten uudet teknologiat tehostavat rahoituspalveluita, tuottavat uusia, käyttäjäkohtaisia rahoitustuotteita, avaavat rahoituksen maailman yhä useammille ihmisille kenties demoratisoiden sitä. Niillä voi olla myös merkittäviä vaikutuksia suurten varantovaluuttojen valtaan.

Ilmestyy huhtikuussa.

***

Mariana Mazzucato, Missiotalous kansiMariana Mazzucato, Missiotalous, Opas kapitalismin muuttamiseen kuuhankkeilla
Suomentanut Juha Pietiläinen, ISBN 978-952-7367-17-9, 235 sivua, 40,00 €.

Ihmiskunnalla on edessään viheliäisiä ongelmia, kuten ilmastonmuutos ja elonkirjon häviäminen. Kuinka ne voidaan ratkaista kestävästi ja kaikkia hyödyttävällä tavalla?

Tässä teoksessa Mazzucato esittää ratkaisuksi samaa kunniahimoisuutta kuin Yhdysvaltain kuuhankkeessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori onnistuivat suuren mittakaavan yhteistyössä. Samalla ne onnistuivat tuottamaan mittavia yhteiskunnallisia ja taloudellisia seurannaisvaikutuksia. Onnistuminen edellyttää kuitenkin julkisen sektorin tehtävän arvioimista uudelleen.

Erityisesti on ymmärrettävä sen keskeinen osa arvon luomisessa. Valtion on otettava pelkkien markkinahäiriöiden korjaajan sijaan aktiivinen rooli markkinoiden muovaajana ja luojana, ja tämä tapahtuu valtion asettamien kunnianhimoisten missioiden kautta.

Maailman vaikutusvaltaisimpiin taloustieteilijöihin lukeutuvan Mariana Mazzucaton ajatukset ovat keskeisiä mm. EU:n, Englannin, Yhdysvaltojen ja Suomen innovaatio- ja teollisuuspolitiikassa. Tässä kirjassa Mazzucato avaa ajatteluaan ja selittää, kuinka sitä sovelletaan missiosuuntautuneen politiikan toteuttamiseen.

Ilmestyy huhtikuussa.

Juha Pietiläinen

Author Juha Pietiläinen

More posts by Juha Pietiläinen