Albert Einstein, elämäkerta

40,00 

Albrecht Fölsing, Albert Einstein, Elämäkerta
Suomentaja Seppo Hyrkäs
ISBN 952-5202-27-5
Kirjastoluokka 99.1
Sivumäärä 732 sivua
Painovuosi 2005
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9525202275 Osastot: ,

Albert Einstein on 1900-luvun suurin ajattelija. Hänen vaikutuksensa ulottuu paljon laajemmalle kuin luontoa koskevien perussuureidemme, ajan ja avaruuden, aineen ja energian merkityksen mullistamiseen.

Einstein vaikutti koko kulttuurin alueella. Hän osallistui rauhanliikkeeseen, rakensi siltoja Saksan ja muun maailman välille ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä vihan ilmapiirissä, perusti Israelin valtiota, ehdotti atomipommin rakentamista ja oli tiedemaailman moraalinen esikuva sen räjäyttämisen jälkeen. Hän hyödynsi aikansa julkisuutta taitavasti ja tämä teki hänestä kulttihahmon myös kansan keskuudessa. Hän on viisaan ajattelijan perushahmo koko maailmassa.

Tämä teos perustuu suurelta osalta aiemmin julkaisemattomiin lähteisiin ja kirjeisiin. Ne muuttavat vakiintunutta Einstein-myyttiä. Niiden ansiosta Einsteinin nerous, hänen ihmeelliset luovuuden kautensa 1905 ja 1910-luvun alussa saavat uusia, realistisia piirteitä. Myös Einsteinin yksityiselämä ja hänen yhteiskunnallinen toimintansa muuttuvat raadollisiksi.

Tämä on ensimmäinen mitat täyttävä Albert Einsteinin elämäkerta suomeksi. Se kuvaa neron elämän tasapainoisesti ja syvällisesti ja se kiteyttää hänen suurimmat tieteelliset työnsä.

Albrecht Fölsing on saksalainen tiedetoimittaja.