Internetin uskottiin pirstaloivan yleisöt ja lopettavan mediamonopolit, mutta nyt Googlen ja Facebookin kaltaiset jätit hallitsevat verkossa käyttämäämme aikaa ja keräävät koko huomiotalouden voiton.
Internet-ansa selittää, miten nämä jätit syntyivät ja miten ne ovat pakottaneet muut verkon toimijat taistelemaan elämästään. Pienet alun edut ovat kasautuneet muutamille voittajille ja rajoittaneet koko internetin edut niille.
Hindman selittää, miksi internet ei ole jälkiteollinen teknologia, jollaisena sitä kaupitellaan, miksi autotallissa uutta suunnittelevien on mahdotonta voittaa vakiintuneita internet-alustoja ja miksi verkon neutraalius ei sellaisenaan takaa avointa internetiä.
Ennen kaikkea Hindman selittää, miksi internetissä ajatusten moniulotteisuus katoaa, miksi paikalliset digitaaliset uutislähteet ja muut pienet pelurit eivät voi nousta edes omalla alueellaan suuriksi, ja osoittaa, mitä digitaalisen yleisön luominen ja elossa säilyminen verkossa todella edellyttävät.
Matthew Hindman on mediatutkimuksen apulaisprofessori George Washington Universityssa. Teos on palkittu demokratian edistämisestä myönnettävällä arvostetulla Harvard Goldsmith -kirjapalkinnolla .