Isis ja ilmestys

40,00 

William McCants, Isis ja ilmestys, islamilaisen valtion historia, strategia ja tuomiopäivän visio
Suomentaja Kimmo Pietiläinen
ISBN 978-952-5697-77-3
Kirjastoluokka 32.5
Painovuosi 2016
Sivumäärä 245 sivua
Sidosasu nidottu

Tuotetunnus (SKU): 9789525697773 Osastot: ,

ISIS ja ilmestys on ensimmäinen kattava Irakin ja Syyrian islamilaisen valtion historian, ajattelun ja toiminnan kuvaus suomen kielellä.
ISIS on nykyhistorian menestynein ja väkivaltaisin jihadistiryhmä, al-Qaidaakin verenhimoisempi. Eri puolilta maailmaa tuhannet ovat lähteneet Irakiin ja Syyriaan taistelemaan sen riveissä. ISIS on vallannut maa-alueita, alistanut miljoonia ihmisiä, orjuuttanut naisia, mestannut vankejaan ja haastanut maailman taisteluun. Sen lipun alla on tehty väkivaltaa myös muualla.
Islamilainen valtio on ollut johdonmukaisesti kilpailijoitaan häikäilemättömämpi ja panostanut niitä vahvemmin valtion rakentamiseen. Sen ovelat johtajat ovat yhdistäneet islamin vahvimmat, keskenään ristiriitaiset ajatukset eli islamilaisen imperiumin paluun ja maailmanlopun, ja muokanneet niistä ISISin tehtävän ja sanoman kiihkeille taistelijoilleen. Sen johtajat eivät ole välittäneet sodankäyntiä ja sotilaiden värväystä koskevista perinteisistä ajatuksista ja he ovat osoittaneet, että heidän menestyksensä perustuu ”väärin” toimimiseen.
Vaikka Islamilainen valtio voitetaan, sen toimintatapa on muuttanut jihadistiterrorin ja muutokset näkyvät, kun terrori siirtyy uusille alueille.
ISIS ja ilmestys perustuu muun muassa sisäpiiriläisten kuvauksiin ja alkuperäisiin ISISin ja al-Qaidan salaisiin arabiankielisiin viesteihin, joita harvat ovat lukeneet. Teos esittelee Islamilaisen valtion menneisyyden, uskonnollisen kiihkon, strategiset laskelmat ja tuomiopäivän profetian. Ne ennakoivat synkkää tulevaisuutta.
William McCants on Washingtonissa toimivan Brookings Institutionin Yhdysvaltain ja islamilaisen maailman suhteita tutkivan projektin johtaja.

Kirjan arvio The Economistisissa.

Saatat myös pitää...