Energia ja sivilisaatio – historia

60,00 

Vaclav Smil, Energia ja sivilisaatio – Historia.
Alkuteos: Energy and Civilization, a History
Suomentanut Kimmo Pietiläinen.
Sidosasu nidottu
ISBN 978-952-5697-97-1
Kirjastoluokka 6.0
Sivumäärä 584
Painovuosi 2019

Tuotetunnus (SKU): 978-952-5697-97-1 Osastot: , , ,

Ihminen on ainoa laji, joka osaa älyllään järjestelmällisesti valjastaa ja muuntaa ruumiinsa ulkopuolella olevia energioita eri muotoihin ja käyttöihin ulottuen yksinkertaisimmista työkaluista polttomoottoreihin ja ydinreaktoreihin.

Historiallisesti mullistava siirtymä fossiilisiin polttoaineisiin on vaikuttanut kaikkiin elämämme piirteisiin: maanviljelyyn, teollisuuteen, kuljetuksiin, aseisiin, viestintään, talouteen, kaupungistumiseen, politiikkaan ja ympäristöön.

Tässä kirjassa Vaclav Smil kuvaa laajasti ja monitieteisesti ihmiskunnan energian aikakaudet. Hän esittää ajan tasalla olevan selvityksen siitä, miten energia on vaikuttanut kehitykseemme ulottuen esiteollisista metsästäjien ja keräilijöiden yhteiskunnista nykyiseen fossiilisista polttoaineista riippuvaiseen elämäämme.

Osoittautuu, että siirtymä seuraavaan energian aikakauteen on vaikea ja pitkäkestoinen, jos ylipäätään mahdollinen.

Vaclav Smil on University of Manitoban ansioitunut emeritus-professori ja energian ja yhteiskunnan vuorovaikutuksen tutkimuksen maailman auktoriteetti.

Vaclav Smilin henkilökuva Science-lehdessä.

Vaclav Smil Helsingissä 22.5.2019. Smil nimitettiin Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi ja hänen kunniakseen pidettiin juhlaseminaari otsikolla Energy in the Global World. Oikealla kustantaja ja suomentaja Kimmo Pietiläinen.

 

Saatat myös pitää...